Choď na obsah Choď na menu
 


Prekladaný baklažán s lososom

4. 4. 2011

Suroviny:

4 stredne veľké baklažány

600 gramov lúpaných paradajok

2 malé cibule

4 strúčiky cesnaku

Soľ

Provensálska koreninová zmes

2 polievkové lyžice kukuričného škrobu

10 dkg syru feta

2 krabice po 10 dkg lososového filé v olivovom oleji

Polotvrdý syr 20 dkg

 

Postup:

 

Baklažány nakrájané na 1 cm hrubé kolieska poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, natenko ich potri olivovým olejom, osoľ a ugriluj v rúre pri teplote 200°C.

Cibuľku podus na olivovom olej, daj na ňu paradajky , okoreň a pridaj pretlačený cesnak, nechaj zovrieť a zahusti škrobom na krémovú hustotu.

Keď je baklažán ugrilovaný, poukladaj ho na dno plechu, polej ho krémom, navrch daj lososa a posyp syrom, daj zapiecť do trúby aby navrchu syr zružovel.

A keď sa dobre najete nezabudnite aj na zdravý pohyb. Tanečné štúdio SANA´ Vás už očakáva s orientálnymi tancami. Dobrú chuť