Choď na obsah Choď na menu
 


Baklažán

4. 5. 2009

Pikantný baklažán:

Suroviny:

2 stredne veľké baklažány

2 póry

3 strúčiky cesnaku

1/2 lyžičky mletého ďumbiera

2 lyžice Maizeny

olej, soľ

Nálev:

2 lyžičky sójovej omáčky

1 lyžička chilli

1 lyžica dezertného vína

1/2 lyžičky horčice

šálka kuracieho vývaru

Poďme na to:

Baklažány olúpeme, nakrájame na kocky a osušíme ich kuchynským papierom. Pór a cesnak nakrájame na jemno, na panvici rozpálime olej a kocky baklažánov na ňom opečieme. Baklažán vyberieme z oleja a necháme ho odkvapkať. Prebytočný olej zlejeme a na malom množstve, ktoré v panvici ostalo, opražíme cesnak. V miske rozmiešame nálev a spolu s baklažánom a pórom dáme na panvicu. Pridáme vývar, podusíme do mäkka a na koniec zahustíme Maizenou rozmiešanou v malom množstve vody.

Ako príloha sa podáva ryža, prípadne ešte iný druh jedla zo zeleniny.

Tak dobrú chuť   

Zdroj: Orientálna kuchyňa 1, Vladimír Tomčík, ISBN 80-85 209-04-9